Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Semnalare nereguli privind procedura de concurs

IMPORTANT!
Prin acest formular, aveți posibilitatea să semnalați către ANP posibile fapte de corupție săvârșite de polițiști de penitenciare, despre care aveți cunoștință.
Însă, în conformitate cu art. 267 din Codul penal, dacă aveți calitatea de funcționar public, sunteți obligat să sesizați instituțiile abilitate când luați cunoștință de săvârșirea unei astfel de fapte.
Vă atragem atenția că informațiile transmise prin această modalitate nu au caracterul unei sesizări conform art. 288-290 din Codul de procedură penala și nici al unei petiții conform OG 27/2002, cu modificările și completările următoare. Aceste date vor fi verificate la nivelul sistemului penitenciar, în limitele legale de competență, și, după caz, vor fi înaintate factorilor decizionali interni sau organelor/instituțiilor abilitate.
ANP nu este o instituție specializată în combaterea corupției.
ANP, prin structurile de specialitate, desfășoară activități de identificare, cunoaștere și prevenire, în limitele competențelor sale, a acțiunilor specifice criminalității, criminalității organizate, terorismului și corupției, a faptelor sau evenimentelor cu consecințe periculoase pentru siguranța detenției, precum și a oricăror situații sau împrejurări din care pot rezulta asemenea pericole, colaborând cu instituțiile abilitate în vederea combaterii acestora.

    ← Către pagina principală

    Sari la conținut

    Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii