Despre

Având în vedere prevederile stipulate în art. 6, lit. (u) din Hotărârea Guvernului nr. 756/2016 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului  nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, respectiv – elaborarea de studii, cercetări şi analize privind aspecte specifice sistemului administraţiei penitenciare, precum și editarea de buletine informative şi publicaţii de specialitate, a fost reluat procesul de editare și apariție, într-un format modern, a Revistei de practică penitenciară.

Revista, concepută ca un spațiu de dezbatere și dialog, de tip ”open-acces”, este elaborată sub auspiciul colaborării dintre Administrația Națională a Penitenciarelor, ca sistem care reprezintă practicienii din sistemul penitenciar și Universitatea București, prin Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, pentru contribuţia din partea mediului academic.

Revista are un caracter teoretico-metodologic, dar și aplicativ, având o frecvenţă bi-anuală şi include articole de relevanță pentru domeniul penitenciar, abordări inedite asupra politicilor din domeniul penal, din practica internațională, precum și elemente de noutate privind evenimentele cu caracter profesional (e.g. conferințe, proiecte, dezbateri).

Disclaimer

Conținutul articolelor reflectă punctul de vedere al autorilor acestora și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Administrației Naționale a Penitenciarelor ori al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. Autorii articolelor sunt în întregime responsabili pentru conţinutul acestora și nu implică Administrația Națională a Penitenciarelor și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București.
← Către lista de page
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii