Astăzi 05-12-2024 sunt: 77 persoane private de libertate

Structura organizatorica

Penitenciarul- Spital Constanța – Poarta Albă
Penitenciarul-Spital Constanta-Poarta Alba este o instituţie publica de interes naţional, cu personalitate juridică, în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, şi face parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Penitenciarul-Spital Constanta-Poarta Alba este o unitate sanitara cu paturi ce furnizează servicii medicale persoanelor private de libertate.
Penitenciarul-Spital Constanta-Poarta Alba asigură aplicarea normelor şi reglementărilor privind promovarea şi păstrarea stării de sănătate a persoanelor private de libertate în condiţii similare celor oferite în reţeaua sanitară publică şi în concordanţă cu legislaţia proprie a sistemului penitenciar.
Activitatea profesională a personalului se desfăşoară în interesul comunităţii şi al persoanelor private de libertate, în limitele competenţelor stabilite prin lege şi pe baza indicatorilor de performanţă stabiliţi prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Unitatea este controlată şi coordonată din punctul de vedere al activităţii medicale de către Direcţia medicală din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Secţii şi compartimente medicale

Fiecare compartiment medical este coordonat de către un medic primar : boli interne, boli infecţioase, dermato-venerologie, psihiatrie, radiologie, hematologie, biochimie, epidemiologie, medicină dentară) fapt care determină realizarea actului medical la standarde ridicate. Anual, indicii contractaţi cu CASAOPSNAJ (nr. externări, durata optima de spitalizare, indice de utilizare a paturilor, indice de rulaj) sunt realizaţi în proporţie de 100%.

Cerinţele tot mai exigente impuse de Normele Europene, privind drepturile omului în contextul asigurării asistenţei sanitare persoanelor aflate în executarea pedepsei privative de libertate reprezintă un factor determinant în perfecţionarea profesională continuă a întregului personal medical.

Unitatea noastră se bucură de o excelentă colaborare pe plan local cu unităţi medicale spitaliceşti aparţinând MApN şi MSP astfel încât avem posibilitatea de a accesa investigaţii medicale de înaltă performanţă, ca de exemplu computer-tomografie, rezonanţă magnetică nucleară, eco-cardiografie, toate acestea concurând la elaborarea unui diagnostic prompt şi de înaltă acurateţe, componentă nemijlocită a asigurării calităţii actului medical.

SECȚII CU PATURI

  • SECȚIA BOLI INTERNE ACUȚI-20 paturi 
  • SECȚIA BOLI INTERNE CRONICI-30 paturi
  • SECȚIA PSIHIATRIE ACUȚI-25 paturi
  • SECȚIA PSIHIATRIE CRONICI-16 paturi
  • SECȚIA DERMATO-VENERICE-12 paturi
  • SECȚIA INFECȚIOASE-30 paturi
  • CABINET STOMATOLOGIC
  • LABORATOR ANALIZE MEDICALE
  • LABORATOR RADIODIAGNOSTIC
  • FARMACIE SPITAL
  • COMPARTIMENT PREVENIREA ȘI CONTROLUL INFECȚIILOR NOSOCOMIALE
  • COMPARTIMENT STERILIZARE
  • ASISTENT ȘEF
  • AMBULATORIU DE SPECIALITATE

 

  • Ambulatoriu de specialitate

Ambulatoriul de specialitate integrat Penitenciarului – Spital Poarta Albă se află în relaţie contractuală cu C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. şi oferă servicii medicale persoanelor private de libertate în următoarele specialităţi: medicină internă, dermato-venerologie, boli infecţioase,  psihiatrie, medicină dentară. De asemenea oferă servicii medicale paraclinice de analize de laborator şi radio-imagistică.

  • Farmacia de spital / farmacia zonală

Farmacia unităţii noastre face parte din cadrul farmaciilor de circuit închis şi funcţionează în baza prevederilor Legii farmaciei nr. 266/2008, republicată, privind organizarea şi funcţionarea conform deciziilor ministerului sănătăţii. Este o unitate farmaceutică ce asigură asistenţă cu medicamente de uz uman, materiale sanitare şi dezinfectanţi bolnavilor internaţi. De asemenea, asigură asistenţă cu medicamente de uz uman, materiale sanitare, dezinfectanţi şi consumabile stomatologice celor şase unităţi arondate, prin intermediul oficinelor locale de distribuţie pe baza Deciziei A.N.P. nr. 607 din 27.09.2006, revizuită prin Decizia A.N.P. nr. 542 din 12.10.2009. Serviciile oferite sunt permanent adaptate nevoilor specifice, priorităţilor existente, toate coroborate într-o politică eficientă şi flexibilă de comunicare, obţinerea şi valorificarea  feed-back-ului pozitiv între comanda unităţii, personal şi parteneri.

 Serviciul siguranţă şi regim penitenciar 

  • Siguranţă, supraveghere şi acordarea drepturilor

Atenţia personalului din sectorul operativ este axată asupra respectării legislaţiei execuţional penale, siguranţei locului de deţinere şi asigurării drepturilor colective şi individuale ale persoanelor private de libertate, obiective care au fost dirijate spre transpunerea în practică a actelor normative existente în ceea ce priveşte executarea pedepselor privative de libertate, în mod gradat şi în raport cu efectivele şi mijloacele aflate la dispoziţie.

  • Compartiment evidenţă persoane private de libertate

Printre atribuţiile biroului se numără verificarea situaţiei juridice a persoanelor private de libertate;  descarcerarea persoanele private de libertate care se liberează, verificarea termenelor referitoare la data expirării pedepsei în termen şi data liberării condiţionate a pedepselor persoanelor private de libertate.

        Serviciul economic administrativ

  • Biroul logistică
  • Compartimentul financiar

Structura financiar-contabilitate are ca principală atribuţie desfăşurarea activităţii financiar-contabile a unităţii, în scopul asigurării integrale şi la timp a fondurilor băneşti necesare desfăşurării în bune condiţii a întregii activităţi, precum şi al ţinerii corecte şi la zi a evidenţei contabile în conformitate cu normele metodologice în vigoare, inclusiv cea a angajamentelor legale şi bugetare.

Responsabilitatea financiară concretizată în capacitatea spitalului de a realiza venituri şi de a-şi organiza propriul sistem de control, este definitorie pentru activitatea compartimentelor financiar şi logistică.

Planificarea şi fundamentarea bugetului unităţii, orientat după veniturile obţinute, planul financiar pe termen mediu şi scurt, monitorizarea continuă a situaţiei financiare şi a achiziţiilor publice, analiza economică constantă sunt platforme pentru rezultatele economice concretizate în execuţie bugetară 100%, achiziţii eficiente, furnizori achitaţi în termen, asigurarea bazei tehnico-materiale cu o gestionare în funcţie de necesităţi, elemente importante pentru desfăşurarea activităţii unităţii.

       Compartimente 

  • Educaţie şi Asistenţă Psihosocială
  • Consilier juridic
  • Secretariat
  • Informaţii clasificate
  • Managementul situaţiilor de urgenţă
  • Informatică
  • Prevenirea criminalităţii în mediul penitenciar
  • Resurse umane şi formare profesională

   Structura resurse umane şi formare profesională are ca obiect de activitate aplicarea legislaţiei în vigoare cu privire la încadrarea, avansarea, evaluarea performanţelor profesionale, formarea profesională, salarizarea, modificarea şi încetarea raporturilor de serviciu/muncă ale funcţionarilor publici cu statut special şi ale personalului contractual din unitate.

   Consilierul juridic asigură apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale Penitenciarului-Spital Constanta-Poarta Alba în conformitate cu Constituţia României, republicată, şi prevederile legale în vigoare.

   Structura secretariat se află în directa subordonare a directorului unităţii, asigură transmiterea informaţiei şi relaţionează cu autorităţile şi instituţiile publice ale statului. În îndeplinirea atribuţiilor care îi revin, secretariatul colaborează cu celelalte compartimente din cadrul unităţii şi cu secretariatele din celelalte unităţi teritoriale, precum şi cu aparatul central, potrivit sferei sale de competenţă, în vederea soluţionării în termen legal a tuturor solicitărilor care îi sunt adresate. Structura secretariat organizează şi coordonează activitatea de primire, înregistrare, repartizare pe domenii de activitate, evidenţă şi expediere a corespondenţei adresate penitenciarului-spital. În cadrul structurii secretariat, înregistrarea şi evidenţa corespondenţei adresate penitenciarului-spital se realizează prin aplicaţia de evidenţă a documentelor, respectându-se prevederile legale în vigoare.

   Structura informatică are în vedere gestiunea software, analiză şi programare, administrare şi securitate tehnică de calcul şi comunicaţii.

   Structura educatie si  reintegrare socială organizează, coordonează, derulează şi evaluează activitatea de educaţie şi asistenţă psihosocială desfăşurată în cadrul penitenciarului-spital. Activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială se organizează şi se desfăşoară în funcţie de:
a) standardele naţionale în domeniul educaţiei, asistenţei psihologice şi sociale a persoanelor private de libertate;
b) caracteristicile şi nevoile educative, psihologice şi sociale ale persoanelor private de libertate;
c) momentul traseului execuţional;
d) tipul regimului de executare a pedepsei privative de libertate;
e) specificul fiecărui loc de deţinere.
Standardele naţionale în domeniul educaţiei, asistenţei psihologice şi sociale a persoanelor private de libertate se stabilesc prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Structura prevenirea criminalităţii în mediul penitenciar identifică, cunoaşte şi previne, în limitele competenţelor sale, situaţiile şi împrejurările care pot favoriza ori genera evenimente grave, de natură să pună în pericol siguranţa locului de deţinere, acte de corupţie, criminalitate organizată, terorism sau alte fapte ce constituie încălcări ale legii, atât în rândul persoanelor private de libertate, cât şi în rândul funcţionarilor publici cu statut special din penitenciar.

 

← Către pagina principală

Sari la conținut

On this website we use first or third-party tools that store small files (<i>cookie</i>) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (<i>technical cookies</i>), to generate navigation usage reports (<i>statistics cookies</i>) and to suitable advertise our services/products (<i>profiling cookies</i>). We can directly use technical cookies, but <u>you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies</u>. <b>Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience</b>.