Penitenciarul-Spital Constanța-Poarta Albă a fost înființat în data de 01.02.1999 și funcționează în regim de spitalizare continuă, oferind de asemenea și servicii ambulatorii clinice și paraclinice. În spital funcționează o linie de gardă în specialități medicale.
Are o capacitate de 133 paturi ce sunt repartizate următoarelor secţii medicale :
- Secţia boli interne – acuţi – Contact – 0241853708
- Secţia boli interne – cronici – Contact – 0241853708
- Secţia psihiatrie – acuţi – Contact – 0241853708
- Secţia psihiatrie – cronici – Contact – 0241853708
- Secţia dermato-venerologie – Contact – 0241853708
- Secţia boli infecţioase – Contact – 0241853708
ECHIPA MEDICALĂ
Dr. Renata – Laura OLTEANU – medic primar psihiatru
Dr. Mihaela LUNGU – medic primar dermatovenerolog
Dr. Corina Elena PETROVAN – medic primar șef secție boli infecţioase
Dr. Georgeta SOFRONE – medic primar șef secție medicină internă
Dr. Anamaria MANDIUC – medic primar psihiatru
Dr. PĂTRAȘCU Alecsandra Liliana – medic specialist (psihiatrie)
Dr. Cireşica UNGUREANU (contract de prestări servicii) – medic specialist radioimagistică
Dr. Ana – Maria CRISBĂŞANU – medic primar laborator
Dr. Cărbunaru-Bogatu Mirela – medic specialist (medicină internă)
Biochimist doctor Georgiana GHEORGHIU – biochimist
Date istorice, geografice şi economice despre oraş
Oraşul Constanţa se află situat în partea de sud-est a ţării noastre, la ţărmul Mării Negre, între gurile Dunării la nord şi limanul Mangaliei la sud, ocupând o poziţie centrală în cadrul litoralului maritim românesc, ce se caracterizează printr-un climat temperat continental care prezintă în zona litorală o influenţă maritimă. Temperatura medie anuală este de 11 grade Celsius, iar umiditatea este foarte redusă, în jur de 400 ml anual.
Constanţa este un oraş vechi, întemeiat acum 2500 ani de coloniştii greci din oraşul Milet de pe ţărmul egeean al Asiei Mici.
După războiul de independenţă (1877-1878), în urma construirii podului de la Cernavodă (1890-1895), a liniei de cale ferată Bucureşti – Cernavodă, a extinderii şi modernizării vechiului port maritim (1897-1901) şi a construirii silozurilor din port, oraşul Constanţa devine principalul port maritim al ţării şi un important centru politic, administrativ, economic şi cultural.
Zone turistice reprezentative situate în apropierea unităţii
Minunata rivieră românească beneficiază de farmecul deosebit al Mării Negre ce se întinde pe o suprafaţă de 413.000 km² fiind a treia mare europeană ca întindere şi a doua ca adâncime. Cel mai adânc punct se află la 2206 m sub nivelul mării în apropierea de Ialta. Mareele sunt în general de mică amploare (cca. 12 cm). Salinitatea apei este în larg de 17-18 la mie, faţă de 24-34 la mie în alte mări şi oceane. În zona litoralului românesc salinitatea scade şi mai mult, în mod obişnuit fiind între 7 şi 12 la mie.
Clima litoralului este blândă şi uscată, în luna iulie soarele strălucind 10-12 ore pe zi. Temperatura urcă la suprafaţa plajei în sezonul cald la 45 grade Celsius, însă brizele marine atenuează arşiţa zilelor toride.
Judeţul Constanţa ocupă locul I pe ţară cu o capacitate de cazare turistica de 150.000 locuri.
De-a lungul coastei, un spaţiu de o calitate excepţională etalează o salbă de staţiuni care răspund tuturor vârstelor şi gusturilor: Năvodari, Mamaia, Constanţa, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai etc. Marile întinderi de plajă sunt „pavate” cu nisip auriu de o fineţe deosebită.
În staţiuni, pe lângă plajele frumoase, există locuri de agrement deosebite: terenuri de tenis, echitaţie, parcuri de distracţii, cabarete şi cluburi, săli de gimnastică, saune, locuri de pescuit, dar şi pentru efectuarea tratamentelor cu Aslavital şi Gerovital.
Lângă penitenciar, la 15 km pe DN 3 A, este amplasată vestita cramă Murfatlar care oferă atracţii turistice ca: degustarea de vinuri şi vizite la podgorii şi pivniţe.
La 65 km vest de unitate se află monumentul comemorativ Trophaeum Traiani de la Adamclisi.