Planul de integritate al Penitenciarul Gherla pentru perioada 2022-2025
Raport privind evaluarea incidentelor de integritate la nivelul Penitenciarului Gherla în anul 2021
DECLARAȚIE privind asumarea unei agende de integritate organizațională a Penitenciarului Gherla
___________________________________________________
Titlu: Health Empowerment For Women involved with The
Criminal Justice Sistem
Numar proiect: 2023-1-RO01-KA220-ADU-000156137
Vizitează Website -ul proiectului pentru o idee de ansamblu asupra scopului nostru, sau urmărește pagina de Facebook aici !
Scopul principal al proiectului este de a crește nivelul de cunoștințe în domeniul sănătății și de a responsabiliza femeile implicate în sistemul de justiție penală prin educație pentru sănătate specifică de gen, abordând prevenirea bolilor cronice și transmisibile în detenție și după eliberare, folosind metode inovatoare. Pornind de la necesitatea unei educații pentru sănătate specifice de gen în contextul justiției, proiectul nostru propune stabilirea unui Cadru pentru Alfabetizare în Sănătate bazat pe dovezi, creând contextul de colaborare între personalul medical și cei implicați în educație pentru a oferi programe de calitate superioară adaptate la contextul actual. Femeile din penitenciare sunt adesea și mai afectate și au un nivel disproporționat mai ridicat de sănătate mintală, suicid, autoagresiune, dependență de droguri și alte nevoi de sănătate.
În He4her, prin efortul european comun al practicienilor și al rețelelor de sprijin, creăm un nou program de alfabetizare în domeniul sănătății, adaptat la nevoile grupului țintă, adaptabil și sustenabil în orice context european în care grupul țintă este prezent:
– Evaluarea nevoilor
– Crearea de conținut educațional
– Formarea personalului pentru actualizarea competențelor
– Conectarea și implicarea organizațiilor societății civile
– Comunicarea cu colegii din Europa într-un context de învățare și schimb de experiență.
Grupul țintă vizat:
- Femei implicate în sistemul de justiție penală (femei care au încălcat legea, arestate, condamnate sau aflate sub supraveghere sau care au executat o pedeapsă cu închisoarea).
- Personalul care lucrează cu femeile aflate în conflict cu legea (Personal cu diverse specializări, personal medical sau alte persoane care fac educație pentru sănătate cu femeile care au încălcat legea)
Folosind experiența și expertiza partenerilor, ținând cont de nevoile grupului țintă, vom crea un instrument educațional de sănătate disponibil online și offline, care va permite grupului țintă să ia decizii mai bine informate în ceea ce privește sănătatea lor, dar și un produs care poate fi folosit și de femeile care lucrează cu grupul țintă sau de orice categorie de femeie care îl va accesa.
Partenerii proiectului:
PENITENCIARUL GHERLA – România (project coordinator)
CPIP CENTRUL PENTRU PROMOVAREA INVATARII PERMANENTE – Romania
Silta Valmennusyhdistys ry – Finlanda
Freedom Gate – Grecia
Sosyal Hizmet Uzmanlari Dernegi – Turcia
Partener asociat:
Center for Excellence In Health Communications to Underserved Population-CEHCUP – Kansas, USA
___________________________________________________
Educație, Training și Învățare Permanentă ca Intervenții Dinamice pentru promovarea Incluziunii și Valorilor comune în sistemul de Justiție Penală pentru Minorii și Tinerii cu provocări educative
________________________________________________________________________________________