ANUNŢ PRIMIRE BANI DEŢINUŢI PRIN VIRAMENT BANCAR
În atenția aparținătorilor persoanelor private de libertate!
În conformitate cu prevederile H.G. nr. 157/15.03.2016, acordarea dreptului la vizite şi pachete se va realiza după cum urmează:
Acordarea dreptului la vizite se va face numai pe baza unei programări prealabile
Modalităţi prin care o persoană poate formula solicitare de programare la vizită şi programul de primire a solicitărilor
- la numărul de telefon 0722699433 – în fiecare zi a săptămânii, între orele 0730 – 1930;
- la adresa de e-mail vizite.pfocsani@anp.gov.ro – tot timpul;
- direct, la sediul penitenciarului – în fiecare zi a săptămânii, între orele 0730 – 1930.
Intervalul orar al seriilor şi activităţile desfăşurate în cadrul unei serii
Persoanele vizitatoare trebuie să se prezinte, cu minim 15 minute înainte de începerea seriei, la Post control nr. 1, să anunţe ce persoane private de libertate vor să viziteze şi să predea documentele de identitate.
În cursul unei zile, seriile de acordare a vizitelor se desfăşoară în următoarele intervale orare:
1. 0800 – 0930 2. 1000 – 1130
3. 1200 – 1330 4. 1500 – 1630
5. 1700 – 1830
Vizitele intime se vor acorda în două serii: 09:00 – 12:00; 13:00 – 16:00.
Banii se vor primi de persoanele private de libertate după cum urmează:
- de la persoanele care i-au vizitat – în cadrul seriei în care s-a acordat vizita;
- de la alte persoane – în intervalul orar 14:00 – 15:00, numai în zilele lucrătoare.
Persoanele private de libertate pot primi un singur pachet cu produse alimentare în cursul unei luni calendaristice. Pachetele se vor primi numai cu ocazia efectuării vizitei.
NU SE PRIMESC PACHETE SUPLIMENTARE, cu excepția celor acordate prin recompensare care se vor acorda tot cu ocazia efectuării unei vizite.
Un pachet cu produse alimentare poate conține maximum 10 kg alimente, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume.
NU SE PRIMESC prin pachetele cu produse alimentare:
– produse alimentare care, în vederea consumului, necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice;
– lămâi şi derivate ale acestora;
– țigări și produse din tutun;
– apă minerală, băuturi răcoritoare, ceai, cafea, lapte, supe instant;
– bunurile interzise a fi primite, cumpărate, păstrate şi folosite de către deţinuţi.
În conformitate cu art. 148, alin. 8 din HG 157/2016, cât si anexele acestuia, în care sunt prezentate bunurile care pot fi primite, păstrate, achiziționate și folosite de către deținuți, pentru asigurarea dreptului de a primi bunuri, deținuții pot primi de la persoanele vizitatoare produse alimentare, cu excepția următoarelor articole:
– cele care necesită încălzire, coacere, fierbere, sau alte tratamente termice, în vederea consumului (exemplu: ciorbe, piureuri, paste făinoase nepreparate, carne crudă, ouă, crude, cartofi, fasole, orez, făină etc);
– mâncare gătită, care prezintă risc de alterare/deteriorare în urma controlului, cât si cele foarte perisabile prin însăși natura lor și prezintă risc în cazul depozitării/consumării de către deținuți în condiții improprii (exemplu: ciorbe, sosuri, tocană, pilaf, sarmale, salată boeuf, ciulama, shaorma, alimente care conțin sosuri sau ketchup din abundență și care nu pot fi controlate decât dacă s-ar deteriora etc.)
– produse de cofetărie – patiserie perisabile (prăjituri cu frișcă, cremă de ciocolată, vanilie, etc.) care nu pot fi controlate în condiții de siguranță deplină ori care pot fi deteriorate în timpul controlului;
– produse alimentare care sunt ambalate în carcase de metal/pungi metalice/folii metalice și care nu pot fi supuse controlului specific cu aparatura din dotare, sau care sunt sensibile la detectoarele de metale (exemplu: pungi din folie metalică conținând alune, fistic, caju, checuri, cozonaci, prăjituri, etc. );
– produse care conțin în componența lor sare de lămâie brută (exemplu: borș magic);
– ceai, cafea, ness, lapte, iaurturi, oțet;
– semințe (exemplu: de floarea soarelui, dovleac, fistic, etc.);
– condimente uscate (exemplu: mărar, pătrunjel, busuioc, boia, delikat, secretul gustului, etc.);
– produsele de genul brânză sărată, murături, castraveți murați, mămăligă, unele recipiente care conțin sosuri, maioneză, muștar, salată de icre, alte produse care au un conținut ridicat de sare etc. la care aparatura de control este sensibilă sau semnalează prezența metalelor ori obiecte interzise.
– bunuri/obiecte din sticlă sau ceramice (exemplu: căni, farfurii, castroane, borcane sau alte recipient din sticlă ori ceramică, etc.)
Ultima zi lucrătoare a fiecărei luni este destinată activităţilor de curăţenie generală în toate încăperile aferente sectorului vizite, astfel încât se acordă doar dreptul la cumpărături, se preiau solicitările de programare la vizită dar nu se programează vizite pentru ziua respectivă.