Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Strategia Naţională Anticorupţie

 

 

NEWSLETTER

  • În data de 12 iunie 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial (PARTEA I, Nr. 498/12.vi.2020) Ordinul nr. 2127C/2020 privind organizarea și desfășurarea activităților de prevenire a corupției și de educație pentru promovarea integrității în cadrul ANP și al unităților subordonate, care abrogă OMJ nr. 1993/2014.
  • În perioada 14-15 octombrie 2019, în cadrul Proiectului european “Întărirea cooperării, înțelegerii mutuale şi capacității de autoevaluare pentru promovarea integrității şi combaterea corupției în toate sectoarele publice ale UE (EU Integrity)”, Direcția Generală Anticorupție a organizat o întâlnire de lucru pe tema Măsuri educaționale și de management al valorii, la care a participat și Administrația Națională a Penitenciarelor.

                      În prima zi au fost prezentate activități de succes în domeniul educațional și al managementului valorii derulate de organizații neguvernamentale și instituții publice, iar în cea de-a doua zi participanții au fost organizați în 4 grupuri de discuții, fiind abordate următoarele teme: măsuri de management al valorilor la nivel instituțional, măsuri de educare a funcționarilor publici în domeniul integrității și prevenirea corupției, măsuri de educare a publicului larg, campanii de conștientizare, implicarea societății civile și monitorizare civilă.

                      Printre concluziile sesiunilor de discuție, se numără:

  1. Este esențial ca, atât la nivelul societății civile, cât și la nivelul instituțiilor publice să se întreprindă demersuri active de promovare a valorilor precum etica și integritatea;
  2. Este esențială creșterea gradului de awareness în domeniul prevenirii corupției, atât în rândul populației civile, dar și în rândul angajaților din instituțiile publice;
  3. Este utilă elaborarea unui cadru legal comun la nivelul Uniunii Europene în domeniul integrității;

Legislaţie SNA

Declaraţia de aderare la valorile SNA

Planuri de integritate ale ANP

Registrul riscurilor de corupţie

Rapoarte de progres privind planul de integritate

Rapoarte anuale de evaluare a incidentelor de integritate

Alte documente

← Către pagina principală

Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii