Astăzi 26-05-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Ungaria

Colaborare cu Ungaria

Relaţiile de colaborare între sistemul penitenciar românesc şi sistemul penitenciar din Ungaria s-au concretizat prin efectuarea mai multor vizite de studiu care au avut ca rol consolidarea cooperării între cele doua sisteme penitenciare şi schimbul de experienţă.

La nivel central, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a semnat în anul 2007, un acord de cooperare care prevede schimbul de experienţă, realizarea unor cercetări comune, cooperare pentru pregătirea şi creşterea calificării personalului penitenciar, organizarea unor vizite bilaterale.

La nivel local, în anul 2006, a fost semnată o convenţie de colaborare între Penitenciarul Aiud şi Penitenciarul Somogy-Kaposvar, în care sunt precizate următoarele: cunoaşterea practicilor de executare a pedepselor din cele două ţări, punerea în practică a reglementărilor Consiliului Europei, prezentarea şi vizitarea celor două penitenciare.

În anul 2006, s-a semnat un protocol de colaborare între Penitenciarul Timişoara şi Penitenciarul Szeged, în care este prevăzută realizarea unor schimburi de experienţă, precum şi a unor vizite reciproce de informare şi studiu.

În anul 2008, o delegaţie a penitenciarului Târgu Mureş a efectuat o vizită de studiu în Ungaria, la penitenciarele Allampuszta, Kalocsa şi Veszprem.

← Către pagina principală

Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii