Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Ziua Internațională a Toleranței

În data de 23.11.2023, la nivelul Penitenciarului Mioveni, s-a desfășurat o activitate de difuzare a culturii – spectacol, în colaborare cu Colegiul Ecologic din Pitești, cu ocazia Zilei internaționale a toleranței. La această activitate au participat în calitate de spectatori 14 persoane private de libertate și 7 care au participat în mod direct, ca actori.

În cadrul activități, preotul capelan al unității a împărtășit cuvinte pline de har, iar informațiile biblice prezentate au evidențiat manifestările toleranței încă din antichitate. Momentul culminant al activității a fost surprins prin intermediul unei scenete sincrone, pusă în scenă de deținuți. Aceștia au recitat poezii despre toleranță și au subliniat eforturile necesare în camera de deținere și în interacțiunile interumane din penitenciar.

Scopul acestei activități a fost crearea cadrului favorabil dezvoltării abilităţilor artistice, literare ale persoanelor private de libertate, corespunzător nevoilor educaţionale identificate, în vederea menţinerii unui tonus psihic şi fizic care să favorizeze intervenţia recuperativă.

Toleranța reprezintă respectul, acceptarea și aprecierea bogăției și diversității culturilor lumii noastre, felurilor noastre de expresie și manierelor de exprimare a calității noastre de ființe umane. Ea este încurajată prin cunoașterea, deschiderea spiritului, comunicare și libertatea gândirii, conștiinței și credinței.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii