Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”Yellow Ribbon Run”, ediția 2023

Patru polițiști de penitenciare, angajați ai Penitenciarului-Spital Dej, au participat, pe 20 iunie, la Praga, la cea de-a 8a ediție a ”Yellow Ribbon Run”, eveniment cu tradiție organizat în vederea creșterii nivelului de conștientizare cu privire la dificultățile întâmpinate de foștii condamnați în procesul de reinserție socială.

Proiectul ” Fundei galbene” a fost lansat in anul 2004, la Singapore, iar ideea a fost preluată în Republica Cehă în 2016, de către Gabriela Slováková, director al penitenciarului de femei Světlá nad Sázavou, cu scopul de a lupta simbolic, alergând, cu prejudecățile societale legate de foștii deținuți. (”Fugi de prejudecăți!”). Astfel, fundița galbenă purtată pe echipamentul de alergare al fiecărui participant  simbolizează întoarcerea în societate a foștilor deținuți.

Ediția de anul acesta a evenimentului sportiv s-a desfășurat într-un parc din centrul orașului și s-a bucurat și de participarea unei echipe din Singapore, țara unde s-a născut ideea acestui proiect.

Mulțumim pentru reprezentarea la eveniment a sistemului penitenciar românesc colegilor noștri Iustina IOJA, Bianca HRUBAN-BUZURA, Dan IOJA și Dorin BOTE.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii