Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”Un capac mic pentru o bucurie mare!”

În  perioada decembrie 2022- aprilie 2023, Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a derulat o campanie de colectare a capacelor de plastic cu motto-ul Un capac mic pentru o bucurie mare!”.

Campania s-a derulat în colaborare cu Asociația ”Capace cu suflet” care colectează capace de plastic (HDPE și PP) cu sprijinul  voluntarilor din toată țara, le vinde către firme specializate și donează sumele către diverse cauze umanitare.

În campanie au fost implicate atât persoanele private de libertate cât și personalul unității penitenciare. Astfel, la nivelul fiecărei secții de deținere și în spațiile destinate activităților de reintegrare socială au fost montate afișe de informare referitoare la campanie și cutii speciale în care persoanele private de libertate au depus capacele de plastic. Campania a oferit prilejul fiecărei persoane custodiate de a se implica în ajutorarea unor categorii defavorizate social, de a manifesta empatie și compasiune față de oameni greu încercați de viață,  facilitând astfel asimilarea unor experiențe noi și dezvoltarea unor conduite prosociale.

De asemenea, cutii speciale destinate colectării capacelor au fost amplasate în fiecare clădire din sectorul administrativ, astfel încât personalul unității penitenciare a avut ocazia de a se implica în mod direct în campanie.

Capacele colectate în aceste câteva luni de derulare vor fi predate reprezentanților Asociației ”Capace cu suflet”, pentru susținerea unor cauze sociale, iar campania va continua la nivelul penitenciarului pe întreg parcursul anului 2023.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii