Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Studenți la Drept, în vizită de studiu la Penitenciarul Botoșani

În cadrul parteneriatului cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, Penitenciarul Botoșani a primit miercuri vizita a 40 de studenți de anul IV din cadrul Facultății de Drept.

Însoțiți de ofițerii specialiști din sectoarele siguranța deținerii și regim penitenciar și reintegrare socială, viitorii absolvenți de studii juridice s-au familiarizat cu modul și condițiile de executare a pedepselor privative de libertate, asigurarea drepturilor și libertăților persoanelor condamnate, precum și cu aspecte referitoare la demersurile de reintegrare socială în care sunt implicate persoanele custodiate.

Motivați de curiozitatea specifică vârstei și specialității studiilor, aceștia au „asaltat” polițiștii de penitenciare cu  întrebări referitoare la demersurile socio-educative derulate cu cei din detenție, condițiile de cazare, respectarea drepturilor prevăzute de lege, menținerea legăturii cu familia și implicarea acestora în activitățile lucrative.

De interes pentru vizitatori a fost și activitatea personalului angajat, condițiile de muncă și îndatoririle pe care polițiștii de penitenciare din diverse sfere de activitate le exercită zi de zi.

 

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii