Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Pași spre familia de acasă

Penitenciarul Bacău, în colaborare cu Fundația ”Stânca Veacurilor”, a derulat, în perioada martie – iunie 2023, Programul ”Pași către familia de acasa!” destinat persoanelor private de libertate cu scopul de a facilita formarea unei conduite responsabile, pornind de la înțelegerea rolului de tată în cadrul familiei, reprimarea tendințelor antisociale și dezvoltarea unor deprinderi morale necesare pentru reintegrarea și conviețuirea armonioasă în familie și societate.

În acest sens, programul ”Pași către familia de acasă”, derulat pe parcursul a 14 ședințe, a abordat diferite teme, fiecare dintre acestea reprezentând o nevoie fundamentală în familie. În cadrul demersului terapeutic, persoanele private de libertate au fost ajutate să conștientizeze importanța și rolul tatălui în familie, să înteleagă stadiile de dezvoltare a copiilor, să stabilească un plan de acțiune pentru a fi un model pentru copiii lor, precum și să dovedească o atitudine de dragoste față de copii, exprimată prin fapte și cuvinte.

Programul s-a finalizat cu activitatea ”Reuniune de familie”, persoanele private de libertate participante fiind vizitate de propriile familii. Întâlnirea cu cei dragi a reprezentat un moment important, oferindu-le participanților ocazia să petreacă clipe prețioase alături de cei dragi acest fapt aducând un aport mare de beneficii precum reducerea efectului despărțirii de familie, creșterea gradului de fericire și satisfacție, îmbunătățirea legăturii cu familia și facilitarea comunicării cu membrii familiei.

 

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii