Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

O zi în penitenciar!

Patru studenți au experimentat o zi de detenție în Penitenciarul Găești!

Penitenciarul Găești a fost , în data de 28 martie, gazda proiectul intitulat „O zi în penitenciar…. departe de tehnologie”, inițiat de I.P.J. Dâmbovița – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Astfel, 4 studenți de la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște au experimentat ce înseamnă detenția pentru o zi, fără telefon mobil personal, fără a avea contact cu lumea exterioară, privați de libertate.

Impactul emoțional a debutat de la prima oră a dimineții, când aceștia au fost „ridicați” de pe stradă și depuși în penitenciar. Pentru ca experiența să fie cât mai realistă, înainte de a ajunge la unitatea de detenție, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Pregătire Profesională, a fost efectuată o simulare a ceea ce reprezintă depistarea unor persoane care achiziționau substanțe interzise, filajul acestora, identificarea și capturarea.

Întreaga activitate a cuprins transport cu mijloc auto specific, întocmirea dosarului individual, vizita medicală sumară, repartizarea pe camere de deținere, masa de prânz, plimbare, precum și o activitate educativă.

În partea de final a zilei, cei patru studenți dâmbovițeni au avut prilejul de a-şi exprima sentimentele trăite în detenție, în fața unui grup de elevi ai Liceului Tehnologic „Iordache Golescu” din Găești.

De asemenea, au participat activ în cadrul discuțiilor purtate într-o dezbatere care a marcat cea de-a doua activitate organizată astăzi.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii