Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”Mesajul meu antidrog”

În perioada  29 mai – 31 august 2023, în unitățile din sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost implementat proiectul ”Mesajul meu antidrog!”, Ediția I, 2023. Proiectul de activitate a fost inițiat de Penitenciarul Târgu Jiu și s-a desfășurat  sub forma unui concurs interpenitenciar care a avut ca temă realizarea unor mesaje antidrog de către  deținuți care au în antecedente consumul de substanțe psihoactive, din unitățile penitenciare participante.

Regulamentul de participare a prevăzut două secțiuni de realizare a mesajelor antidrog:

  1. Secțiunea arte vizuale – grafică și pictură;
  2. Secțiunea free- style cu următoarele subsecțiuni: eseu literar, narațiune, poezie

La activitate au participat 198 de persoane aflate în custodia penitenciarelor Constanța – Poarta Albă, Târgu Jiu, Slobozia, Timișoara, Craiova-Pelendava, Oradea, Vaslui, Tulcea, Bacău, Târgu Ocna, Bistrița, Drobeta-Turnu Severin, Botoșani, Giurgiu, Gherla, Ploiești, Codlea.

În luna august, a avut loc evaluarea tuturor lucrărilor  primite de unitatea organizatoare de către un juriu alcatuit din specialisti din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, alături de domnul  Laurentiu Șoșoi, coordonator al Centrului de Prevenire  Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj.

Lucrările au fost expuse în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, astfel încât mesajele deținuților participanți să ajungă la persoanele custodiate de unitate, scopul fiind creșterea nivelului de sensibilizare şi conştientizare a populaţiei carcerale în vederea prevenirii consumului de droguri și menţinerea motivaţiei pentru abstinenţă de la consumul de droguri.

Realizarea concursului ”Mesajul meu antidrog” se înscrie pe direcţia eforturilor psihologilor din mediul penitenciar de a veni în întâmpinarea realităţilor evidenţiate de activitatea practică desfăşurată (creşterea incidenţei foştilor toxicomani în cadrul populatiei custodiate, a traficanţilor de droguri si a deţinuţilor cu infracţiuni asociate consumului/dependenţei) de droguri și contribuie la formare și consolidarea abilităților emoționale, a abilităților de comunicare asertivă și gestionarea emoțiilor negative.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii