Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”Împreună pentru un zâmbet”

Deținuți din cadrul Penitenciarului Brăila au pregătit un moment artistic dedicat beneficiarilor Căminului pentru Persoane Vârstnice ”Lacu Sărat”  Brăila și ai Complexului Rezidențial ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Brăila, care au fost sărbătoriți în cadru festiv, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Semnificaţia acestei zile pentru deținuți este similară rezonanţei acesteia dincolo de zidurile unei unităţi de detenţie, întrucât persoanele vârstnice sunt prezente în viaţa tuturor. Impactul pozitiv asupra persoanelor private de libertate, diversitatea şi valorificarea abilităților artistice duc la dezvoltarea comportamentelor prosociale faţă de semeni. Spectacolul a fost special conceput pentru a ușura povara grea a singurătății din sufletele bătrânilor asistați.

Evenimentul face parte din demersul complex inițiat în vederea sensibilizării opiniei publice privind problematica reintegrării sociale a deținuților, categorie vulnerabilă, din punct de vedere social.

Activitățile susținute au reprezentat o bună oportunitate de cunoaștere și demonstrare a potențialului creativ al deținuților, având în vedere faptul  că aceștia aparţin comunităţii,  reinserția socială presupunând un efort comun, atât din partea penitenciarului,  cât și a societății.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii