Astăzi 16-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Gata să reparăm

„Oricărui copil îi lipsește tatăl dacă nu îl poate admira pe al său.” J. Plaquevent

Au fost odată ca niciodată timpuri în care oamenii reparau obiectele care se stricau. Au fost odată ca niciodată timpuri în care oamenii erau dispuși să repare relații și să ofere noi șanse celor care au greșit.

Cu ocazia Zilei Tatălui în România, organizată în Parcul Copiilor din Timișoara de Asociația Alo Tata! Penitenciarul Timișoara a participat cu atelierul pentru reparat și vopsit biciclete. Dar participanții nu și-au dorit să repare doar biciclete, ci și greșelile trecutului prin faptele bune făcute în prezent!

Conform legii adoptate de Guvernul României în anul 2009, țara noastră sărbătorește Ziua Tatălui în a doua duminică a lunii mai. Cu fiecare an care trece, lumina reflectoarelor puse pe această zi se intensifică, poate tocmai datorită faptului că începem să conștientizăm tot mai mult importanța rolului pe care un tată îl joacă în viața familiei, și mai ales în viața copiilor săi. Pentru un copil, nu este suficient ca tatăl doar să existe, ci se consideră imperativ necesară implicarea activă a acestuia în tot ceea ce presupune relația cu copiii, creșterea și educarea acestora. Tatăl este personajul care influențează în mod crucial dezvoltarea copilului, fie prin implicare, fie prin neimplicare.

Prin implicarea persoanelor private de  libertate în activități de acest gen, pe lângă dezvoltarea și exersarea abilităților practice, se intenționează creșterea gradul de responsabilizare a acestora vizavi de relația pe care au cu copiilor lor, modul în care se vor implica în activități derulate împreună cu ei, după punerea în libertate. Participarea la activitate s-a realizat  în virtutea unei colaborari vechi și constante dintre Penitenciarul Timișoara și reprezentanții asociației Alo Tata!.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii