Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Exercițiu tactic la Penitenciarul Tg Jiu

În data de 23 mai 2023, la sediul Penitenciarului Târgu Jiu a avut loc un exercițiu tactic, derulat în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Activitatea a constat în simularea producerii unui cutremur cu magnitudine mare în apropierea orașului Târgu Jiu, care a avut ca urmare producerea unor fisuri majore la tavanul unei secții de deținere și producerea unui incendiu la un atelier din cadrul sectorului de deținere, cu degajare puternica de fum ce prezintă risc crescut de posibile pierderi materiale, de afectare a stării de sănătate a persoanelor, precum și de extindere a incendiului la încăperile alăturate.  

În vederea realizării exercițiului tactic propus, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a deplasat la sediul penitenciarului o autospecială ASAS, o autospecială SMURD, 9 subofiteri și un ofiter. Penitenciarul Târgu Jiu a implicat în activitate personalul aflat în serviciu, ofiterul Managementului Situațiilor de Urgenta, personalul desemnat să intervină în astfel de situații, Compartimentul Medical și persoanele private de libertate cazate la nivelul unei secții de deținere.

Îndeplinid obiectivele propuse, activitatea  a constituit un bun prilej de a antrena modul de reacție a tuturor factorilor implicați, în cazul producerii unui cutremur urmat de un incendiu, de desfășurare a dispozitivului de reacție și a modului de derulare a evacuării, în vederea minimizării afectării stării de sănătate a persoanelor și a diminuării pagubelor materiale.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii