Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Ergoterapie la Penitenciarul Timișoara

În data de 28 aprilie 2023, în Penitenciarul Timișoara au avut loc activități de dezvoltare personală prin ergoterapie, realizate în baza unui protocol  de colaborare încheiat între unitatea de detenție și Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara.

Pentru a realiza tablouri cu mușchi stabilizați și licheni, persoanele private de libertate au fost informate despre caracteristicile și proprietățile acestor materiale într-un limbaj accesibil. Și-au folosit abilitățile de observație pentru a sesiza detaliile și texturile materialelor folosite, au dat dovadă de răbdare și perseverență pentru a finaliza proiectul și pentru a obține un rezultat satisfăcător. Și-au folosit creativitatea pentru a aranja și combina materialele puse la dispoziție pentru a crea tablouri unice din punct de vedere estetic și au colaborat cu ceilalți participanți la activitate. Prin aceste activități practice, persoanele private de libertate sunt încurajate să-și identifice acele nevoi ocupaționale care le pot servi la îndeplinirea unor scopuri în propria viață, care le oferă oportunități de a-și valorifica potențialul și care le oferă satisfacții.

Ergoterapia este o metodă terapeutică utilizată pentru dezvoltarea de abilităţi practice, sociale şi emoţionale. Activităţile de ergoterapie cu persoanele private de libertate au ca scop creşterea încrederii în abilităţile lor şi îmbunătăţirea stimei de sine, precum şi reducerea stresului şi anxietăţii şi îmbunătăţirea stării de spirit. Acestea ajută la îmbunătăţirea capacităţii de a comunica şi de a colabora cu cei din jur, dar şi la dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de viitor.

Activitățile practice de ergoterapie sunt considerate un instrument valoros în ceea ce privește reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, ajutându-le să își dezvolte abilități practice și cognitive, să-și îmbunătățească abilitățile sociale și să-și mențină starea de bine din punct de vedere psihic.

 

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii