Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”Dincolo de aparențe”

Vineri, 10 noiembrie 2023,  specialiștii Sectorului Reintegrare Socială ai Penitenciarului Găești, în colaborare cu polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovița au continuat seria activităților informativ-preventive, desfășurate în unitățile școlare din județul Dâmbovița și au desfășurat o astfel de activitate la Școala Gimanzială „Telești-Ludeș”.

Demersul în cauză a deschis astfel seria activităților desfășurate în cadrul Proiectului de prevenire a victimizarii tinerilor „DINCOLO DE APARENTE” ajuns la ediția a XIV-a. Conștientizarea este un prim pas în schimbarea atitudinilor și practicilor care afectează dezvoltarea copiilor. Și pentru ca schimbarea să aibă loc, este nevoie de informarea corectă și continuă a comunității, elevilor și familiilor acestora.

Astfel, un grup de aproximativ 80 de elevi ai unității de învățământ anterior menționată, alături de șapte cadre didactice au cunoscut două persoane private de libertate, le-au ascultat poveștile de viață, precum și motivele pentru care se află în spatele gratiilor.

Temele abordate în discuția cu elevii au fost: prevenirea absenteismului școlar, a violenței, precum și riscurile asociate consumului de tutun, alcool sau droguri. Alegerea atentă a anturajului și utilizarea responsabilă a rețelelor de socializare au fost alte aspecte aduse în discuție pentru înțelegerea factorilor care pot avea un efect negativ, cu impact de moment sau de viitor asupra tinerilor.

 

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii