Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Deținuți calificați în meseria de ajutor bucătar

Începând cu data de 10 august, 13 deținuți custodiați de Penitnciarul Oradea au șansa ca, după punerea în libertate, să-și găsească un loc de muncă în meseria de ajutor bucătar, ca urmare a promovării cursului de calificare derulat în penitenciar, în perioada iunie-august 2023. Demersul de creștere a gradului de incluziune socială a persoanelor private de libertate prin facilitarea accesului la programe de formare și consiliere pe perioada detenției a fost inițiat cu sprijinul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Bihor și a Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș.

Pe durata celor două luni de pregătire, deținuții au învățat noțiunile teoretice specifice și au exersat abilitățile necesare meseriei, în blocul alimentar al Penitenciarului Oradea, sub coordonarea unui lector. Absolvenții cursului vor primi certificate recunoscute de Ministerul Muncii si Solidarității Sociale.

Derularea cursurilor de calificare profesională în penitenciar creează deținuților oportunitatea creşterii şi diversificării competenţelor profesionale necesare integrării/reintegrării pe piața muncii după liberarea din penitenciar.

Activităţile de informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională a deţinuţilor sunt parte a demersurilor educative derulate pe parcursul executării pedepselor privative de libertate și contribuie la atingerea unuia dintre scopurile executării pedepselor și anume formarea unei atitudini corecte faţă de muncă.

 

 

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii