Astăzi 16-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”De vorbă cu mama”

În data de 7 septembrie 2023, Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat activitatea socială ”De vorbă cu mama”, la Mănăstirea Ghighiu, din județul Prahova.

La activitate au participat cinci persoane private de libertate, clasificate în regim deschis, care au avut ocazia de a petrece câteva ore alături de copiii lor, într-un spațiu prietenos, de a se juca și de a participa la ateliere de creație împreună.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Fundației Creștine Internaționale Bethleem, care a asigurat materialele necesare pentru amenajarea spațiului, pentru atelierele de creație și a pregătit daruri pe care deținutele le-au oferit copiilor cu ocazia întâlnirii.

Scopul activităţii a fost încurajarea și dezvoltarea legăturii deţinutelor cu familia şi în special cu copiii, iar reîntâlnirea cu proprii copii într-un spațiu aflat în afara penitenciarului a avut un puternic impact emoțional atât asupra femeilor private de libertate, cât și asupra copiilor.

Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, evenimentul a vizat atât îmbunătățirea relațiilor persoanelor private cu mediul de suport, cât și dezvoltarea și consolidarea de parteneriate, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii