Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

De la inimă, la inimă – solidaritate pentru salvarea de vieți omenești

Convinși fiind de faptul că un sfert de oră, cât durează o donare, poate însemna o viață întreagă pentru un OM în suferință, 34 de angajați ai Penitenciarului Timișoara au participat în data de 04 iulie 2023., la o campanie de donare de sânge inițiată chiar în interiorul instituției, cu sprijinul echipei de colectă mobilă a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

În ultimii ani, angajații Penitenciarului Timișoara participă în mod constant la campaniile de donare de sânge, demersul lor reprezentând un ajutor acordat instituțiilor medicale ce se confruntă cu situații dificile, cauzate de insuficiența sângelui necesar transfuziilor, constituind totodată un gest de solidaritate cu cei aflați în suferință. Un gest mic cu o semnificație mare pentru susținerea societății, pentru salvarea de vieți omenești, un act de normalitate în cadrul unei societăți responsabile, care prețuiește altruismul și bunătatea, dar în același timp și o motivație pentru cetățeni de a participa la donarea voluntară de sânge. 

 

Polițiștii de penitenciare care au donat sânge au donat și o sumă de bani în scop caritabil pentru construirea unui loc de joacă exterior pentru copiii internați în spital.

 

Campania De la inimă, la inimă a fost organizata în contextul marcării Zilei Personalului din sistemul administrației penitenciare.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii