Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Cupa de Nord-Vest

Penitenciarul Bistrița a organizat, în data de 17 mai 2023, ediția A VII-a a Cupei de Nord-Vest, competiție sportivă interpenitenciară care s-a bucurat de participarea tuturor unităților de detenție din zona nord-vest: Penitenciarul Baia Mare, Penitenciarul Gherla, Penitenciarul Oradea, Penitenciarul Satu Mare și gazda competiției- Penitenciarul Bistrița.

Adresat persoanelor private de libertate, concursul sportiv s-a desfășurat la disciplinele șah și tenis de masă. Câștigătorii celor două probe au fost recompensați cu diplome și cupe.

Prin derularea acestei activități s-a urmărit crearea unui cadru comun de colaborare între unitățile de detenție din zona de nord-vest pentru organizarea și desfășurarea unor competiții sportive interpenitenciare, în vederea eficientizării activităților derulate cu persoanele private de libertate. Totodată, s-a urmărit creșterea eficienței intervenției recuperative și promovarea activităților fizice și a sportului în general ca modalitate de petrecere a timpului liber, dezvoltarea spiritului de competiție și implementarea comportamentului fair-play în rândul persoanelor private de libertate.

Astfel, evenimentul sportiv a oferit nu doar un teren de joc în care să fie expuse abilităţile fizice şi măiestria sportivă, cât mai ales un teren al remodelării personalităţii umane, în sensul orientării acesteia către o atitudine prosocială de toleranţă, acceptare şi integrare.

 

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii