Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

”Contra adicțiilor”

În data de 20 mai, în cadrul proiectului ”Contra adicțiilor”, Penitencoarul Mioveni, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județan Argeș- Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității, a desfășurat o activitate  în cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Minulescu” Pitești. În cadrul evenimentului, o persoană privată de libertate a evidențiat consecințele grave ale consumului de droguri, atât din perspectiva fizică, cât și din cea psihologică.

De asemenea, s-au alăturat ca parteneri ai proiectului reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială Argeș, Agenția Națională Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate ”Sfinții Constantin și Elena”.

La activitate au participat aproximativ 150 elevi și 12 cadre didactice, cărora le-au fost prezentate definția adicțiilor, motivele care duc la formarea dependențelor, tipurile de adicții și cum recunoaștem o pesoană dependentă. Au avut loc dezbateri de grup, crescând gradul de informare cu privire la importanța prevenirii consumului de alcool, tutun și droguri. La finalul activității persoana privată de libertate prezentă a susținut un recital  de nai.

 

 

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii