Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Competiție sportivă de ”bench press”

Șapte persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Baia Mare au participat, în 27 octombrie, la competiția sportivă “bench press” organizată în sala de forță Olimpiu Făt Gym din Baia Sprie.

În cadrul evenimentului, concurenții și-au măsurat rezistența fizică, fiecare având de împins din poziția culcat orizontal o greutate echivalentă cu propria masă corporală, fiind declarat câștigător cel care a realizat cele mai multe repetări.

Activitățile de acest gen, desfășurate în comunitate, vin să completeze unul dintre obiectivele primordiale ale instituției penitenciare, respectiv sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor private de libertate.

Evenimentul a fost un exemplu concret al modului în care sportul poate contribui la recuperarea și reeducarea deținuților, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a-și construi încrederea în sine.

Mulțumim pe această cale colaboratorului nostru, #OlimpiuFăt, un maramureșean de excepție, cu performanțe care au pus România pe harta sportului mondial. În palmaresul acestuia la Skandenberg amintim 47 de titluri de campion național, 3 titluri de vicecampion mondial, 4 titluri de campion european și 3 titluri de campion mondial.

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii