Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Campania de prevenire a consumului de droguri și a infracționalității în rândul tinerilor continuă!

 Încă din anul 2016 Penitenciarul București-Jilava desfășoară în mod constant activități de informare și prevenire a comportamentului infracțional și a consecințelor consumului de droguri în rândul adolescenților și tinerilor, în parteneriat cu instituții ale societății civile.

În continuarea demersurilor organizate și în anul 2023, în luna noiembrie a fost derulată o serie de întâlniri cu elevi ai liceelor „Horia Hulubei” din Măgurele și Sf. Pantelimon din București, dar și cu tineri din centrele de plasament ale D.G.A.S.P.C. Călărași.

Astfel, rezidenții Comunității Terapeutice Phoenix Jilava, destinată foștilor consumatori de droguri au dorit să împărtășească din experiențele lor de viață cu scopul de a transmite un mesaj de conștientizare asupra riscurilor la care se pot expune elevii prin aderarea la comportamente infracționale.

Întâlnirile s-au concentrat pe interacțiunea între cei prezenți, prin dezbateri care permit identificarea și reducerea conduitelor de risc asociate consumului de droguri și înlocuirea acestora cu activități prosociale, având un impact pozitiv în rândul tinerilor elevi.

Întâlnirile au avut ca scop evidențierea într-o manieră realistă şi constructivă a problematicii abuzului și traficului ilicit de droguri, responsabilizarea tinerilor în vederea dezvoltării comportamentului prosocial, conștientizarea consecințelor și identificarea de metode de prevenire a comportamentelor antisociale și adictive.

 

 

← Către lista de noutati
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii