Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Ziua Mondială a Dansului la Penitenciarul Vaslui

Se spune că dansul elimină granița dintre trup și suflet, fie că îl privim ca stil de viață, mijloc de existență sau remediu împotriva oricăror neîmpliniri.

Celebrarea universalității dansului, prin depășirea tuturor barierelor, politice, culturale, etice, precum și evidențierea impactului pe care îl poate determina asupra diferitelor categorii umane, constituie premisele unui adevărat eveniment!
Duminică, 25 aprilie a.c., dansul a eliminat granița dintre detenție și libertate, oferind persoanelor încarcerate în Penitenciarul Vaslui posibilitatea de a conferi utilitate timpului carceral și de a-și redefini premisele necesare reintegrării sociale.

Profesorul Mircea MOCANU, renumitul instructor licențiat de Zumba, a scris o pagină inedită în cariera sa. Acceptând invitația Penitenciarului Vaslui, acesta a sărbătorit Ziua Mondială a Dansului, 29 aprilie, pe unul dintre terenurile de sport ale unității, împreună cu 50 de persoane private de libertate repartizate în regimurile deschis și semideschis.

Personalul de reintegrare socială din unitățile penitenciare se preocupă constant de stabilirea și întreținerea unor legături constante cu parteneri din cadrul comunității, în vederea diversificării activităților menite să promoveze relația penitenciar-societate, atât de necesară „reconfigurării” omului reabilitat pe care cu toții îl așteptăm.
                                                                                      Alătură-te nouă!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii