Astăzi 26-05-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Ziua Imnului Național – Penitenciarul Timișoara

Duminică, 29 iulie 2018, reprezentanții Penitenciarului Timișoara, alături de cei ai Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului de Jandarmi Timiș, Poliției de Frontieră Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, Inspectoratului de Poliție al județului Timiș, au sărbătorit, în cadrul unui ceremonial militar și religios, Ziua Imnului Național.
Piața Libertății din Timișoara a fost gazda ceremonialului inițiat prin prezentarea onorului şi a salutului Drapelului de Luptă, activitate urmată de o slujbă religioasă şi binecuvântarea zilei de către Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, Inaltpreasfintia Sa Ioan SELEJAN, alături de un sobor de preoţi. Alocuţiunea rostită de către prefectul judeţului Timis, Eva ANDREAȘ, un recital de poezie, un spectacol folcloric și defilarea gărzii de onoare au încheiat evenimentul plin de simbolistică.
„Deșteaptă-te, române!”, imnul de stat al României, a fost scris în contextul Revoluției din 1848, de Andrei Mureșanu. Anton Pann a compus linia melodică, iar prin decretul-lege nr. 40/1990 acesta a devenit imn național. Alături de steag și stemă, imnul reprezintă element de identitate națională.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii