Astăzi 03-11-2024 sunt: 24626 persoane private de libertate

Voluntariatul: O soluție la violență!

 

La nivelul Centrului de Detenție Brăila-Tichilești, începând cu data de 9 iulie a.c., pe o perioadă de două săptămâni, se derulează proiectul „Voluntariatul, o soluție la violență”, în colaborare cu Asociația Națională Mutuală Romania Franța „Louis Pasteur”.

Pentru implementarea obiectivelor propuse în Proiect, ANMRF „Louis Pasteur” Dej – Filiala Brăila are încheiate protocoale cu: Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila, Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, Biblioteca Județeană „Panait Istrati“, Ziarul „Brăila“; și parteneriate cu: Școala Gimnazială „Al. I. Cuza“ Brăila, Școala Gimnazială „Sf. Andrei“ Brăila, Liceul Teoretic „Mihai Sebastian“ Brăila, Colegiu Tehnic „Costin D. Nenițescu“ Brăila, Liceul Teoretic „George Vâlsan“ – Făurei și Centrul Multifuncțional Lanurile.

Grupul țintă selecționat de către specialiștii sectorului reintegrare socială este constituit din minori arestați preventiv, luând în considerare dificultatea ca aceștia să fie cuprinși în programe și activități de lungă durată, dar și pentru diversificarea modalităților constructive de petrecere a timpului în detenție. Zilnic, la activitățile planificate participă, prin rotație, minori arestați preventiv, împreună cu voluntari români și străini (Turcia, Republica Moldova și Spania), însoțiți de psihologul coordonator al proiectului, dar și de către educatorul desemnat responsabil și psihologul centrului.

Proiectul 1Voluntariatul, o soluție la violență” se bazează pe principiile educației nonformale, folosind metode de tip: Teatru Forum, Cafeneaua Publică, Photo Voice și Biblioteca Vie. Acestea au ca scop deprinderea de competențe, atât individuale, cât și de grup.

Obiectivele și activitățile proiectului vizează:

  • Informarea și creșterea gradului de conștientizare a voluntarilor asociației (Republica Moldova și Turcia) și a beneficiarilor proiectului (tineri între 11-30 ani), pe o perioadă de 7 luni, cu privire la oportunitățile de dezvoltare personală și de integrare în colectiv, folosind VOLUNTARIATUL ca pe o „călătorie” de la violență la armonie.
  • Asimilarea, prin participare activă, în comportamentul a 200 de elevi și tineri din județul Brăila (municipiul Brăila și sat Lanurile-Brăila), a valorilor Uniunii Europene, precum: multiculturalitate, voluntariat, educație nonformală, solidaritate și toleranță.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii