Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Vizită regală la Penitenciarul București-Jilava

Vineri, 5 iulie 2019, Penitenciarul București-Jilava a fost gazda unei vizite regale,  Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a vizitat Comunitatea Terapeutică Phoenix-Jilava, luând parte la una dintre ședințele Programului de Terapie asistată de animale.

Mai mult, Alteța Sa Regală a dorit să cunoască activitățile de reintegrare socială pe care Organizația Concordia, pe care o patronează, le realizează de peste 10 ani în Penitenciarul București-Jilava, și s-a arătat încântată de rezultatele parteneriatului (preluarea cu succes a unor cazuri sociale după liberare, campionate sportive, ateliere cu familia, cursuri de calificare profesională etc.).
Alteța Sa și-a exprimat intenția de a sprijini programul de terapie, cu atât mai mult cu cât cunoaște rezultatele deosebite pe care acesta le are în penitenciarele din Stele Unite ale Americii, Alteța Sa însăși fiind adoptatoarea unui câine dresat de deținutele din această țară.

Cu ocazia vizitei, a cunoscut reprezentanții partenerilor penitenciarului în acest program, Clinica Veterinară Pet Stuff, Clubul Câinilor Utilitari și Asociația Big Hearts, și a luat contact cu mai mulți deținuți care i-au prezentat progresele lor din cadrul terapiei sau obiectele confecționate în activitățile de tip Hobby.
Nu în ultimul rând, Alteța Sa Regală Principesa Maria a declarat că este impresionată de programul de comunitate terapeutică, încurajând personalul unității penitenciare să îl continue și chiar să îl extindă, iar în ceea ce privește impresia generală despre unitatea vizitată, a mărturisit că nu s-a așteptat să găsească atât de multe lucruri și practici bune, asigurând conducerea penitenciarului de toată susținerea pe viitor.
Personalul de penitenciar și deținuții au fost onorați de vizita Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și s-au simțit impulsionați în eforturile lor pentru reintegrare socială.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii