Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Vizită de studiu la SNPAP Târgu Ocna

În perioada 23 – 27 aprilie 2023, o delegație formată din zece studenți și doi profesori din cadrul Academiei de Pregătire a Personalului de Penitenciare (KRUS) din Norvegia a desfășurat o vizită de studiu la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Activitatea a vizat schimbul de experiență și bune practici în domeniul penitenciar și s-a desfășurat în baza Protocolului de Colaborare semnat între cele două instituții de învățământ.

Evenimentul a debutat cu prezentarea informațiilor generale referitoare la sistemul penitenciar din România, urmată de vizitarea instituției și a spațiilor destinate procesului de învățământ, cazării și pregătirii fizice și tactice a elevilor. De asemenea, au fost vizitate și celelalte două instituții penitenciare din Tg Ocna- centrul educativ și penitenciarul-spital, ocazii care le-au permis oaspeților să afle detalii despre sistemul penitenciar din România, să observe condițiile de detenție și chiar să interacționeze cu persoanele private de libertate.

Conform agendei de lucru, în următoarele zile, studenții norvegieni au primit informații cu privire la procesul de evaluare a riscului pe care îl prezintă persoanele private de libertate de la intrarea în penitenciar și pe parcursul executării pedepsei. Totodată, aceștia au participat și la un program de pregătire specializată, ”Managementul riscurilor și a situațiilor de criză în mediul penitenciar”, care este aplicat atât în pregătirea elevilor Școlii, cât și a studenților Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, specializarea penitenciare, care efectuează stagii de pregătire la Târgu Ocna.

Vizita delegației norvegiene, a patra de acest fel, confirmă nivelul european de pregătire și expertiză oferit de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna.

Vizitele de studiu realizate se înscriu în contextul bunelor relații de colaborare dintre Statul norvegian si Administrația Națională a Penitenciarelor din România, aspect concretizat și prin demararea proiectului ”CORRECTIONAL”, un proiect amplu care are, printre alte obiective majore, și o componentă care vizează modernizarea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii