Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Vizită de studiu a 14 specialiști din Turcia în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor din România

Într-un efort continuu de a promova schimbul de experiență și bune practici la nivel internațional, Administrația Națională a Penitenciarelor din România a avut onoarea să primească o delegație formată din 14 specialiști din sistemul penitenciar și de probațiune din Turcia. Vizita de trei zile a avut loc în perioada 16-18 august 2023 și a reprezentat o oportunitate pentru ambele părți de a învăța și de a împărtăși cunoștințe în domeniul penitenciar.

În discursul de întâmpinare, domnul comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN,  directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, a declarat: „Ne bucurăm să primim oaspeți din Turcia în cadrul instituției noastre și să împărtășim din experiența noastră în domeniul penitenciar. Schimbul de cunoștințe și perspective contribuie semnificativ la îmbunătățirea serviciilor noastre și la consolidarea relațiilor internaționale în acest sector esențial.”

Pentru o imagine de ansamblu a întregului sistem corecțional din România, la întâlnirea cu delegația turcă a participat și susținut o prezentare doamna Iuliana Cărbunaru, inspector în cadrul Direcției Naționale de Probațiune.

Specialiștii turci au participat la un stagiu de job-shadowing la diferite structuri ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, având ocazia să observe direct modalitățile de operare și gestionare a sistemului penitenciar românesc. Acest schimb de experiență a facilitat dialogul constructiv între experții celor două țări, contribuind la dezvoltarea perspectivelor comune atât în privința îmbunătățirii condițiilor de detenție și reintegrării sociale a deținuților, cât și privind formarea profesională continuă a personalului angajat.

Delegația turcă a exprimat, de asemenea, recunoștința sa pentru ospitalitatea de care s-a bucurat pe parcursul celor trei zile și pentru oportunitatea de a învăța din experiența românească. Împreună, cele două echipe de specialiști au avut discuții productive asupra aspectelor legate de managementul penitenciar, programele de reintegrare socială, de recrutare a personalului și inovațiile în domeniu.

În ultima zi a vizitei, cei 14 oaspeți  au vizitat spațiul de detenție și Comunitatea Terapeutică ”Phoenix” din cadrul Penitenciarului București- Jilava, precum și Fortul 13, monument istoric de importanță deosebită.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii