Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Un sfert de veac de slujire

În data de 24.09.2023 s-au împlinit 25 de ani de la sfințirea Bisericii Penitenciarului Mioveni cu hramurile Sfinților Împărați Constantin și Elena și Sfinții Petru și Pavel.

Biserica Penitenciarului Mioveni este construită pe locul unei foste camere de deținere. Prin grija lui Dumnezeu și a oamenilor bine rânduiți, amenajarea și pictarea acesteia a început în octombrie 1997 și s-a terminat în iulie 1998. De asemenea, în baza bunei colaborări cu așezământul de detenție, Mănăstirea Râncăciov a donat penitenciarului un clopot.

În acest context aniversar, plin de însemnătate, emoție și rugăciune Biserica a devenit neîncăpătoare în 24.08.2023. Au fost organizate evenimente ecleziastice, pline de evlavie și rugăciune, pentru toți cei care își desfășoară activitatea în sistemul penitenciar și pentru cei care au slujit anterior.

Evenimentul central al acestei zile de sărbătoare a fost reprezentat de săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de slujitori bisericești din cadrul Arhiepiscopiei, precum și de preoți capelani din sistemul administrației penitenciare, alături de părintele Cosmin DINU, preotul capelan al unității.

La momentele de sărbătoare, dedicate împlinirii unui sfert de veac de la sfințirea sfântului lăcaș, organizate sub coordonarea directorului Penitenciarului Mioveni, domnul subcomisar de poliție penitenciară Patric GHEBARU, s-au alăturat doamna comisar șef de poliție penitenciară Ioana Mihaela MORAR, director general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, părintele Cristian ANTONESCU, coordonatorul preoților capelani ai sistemului penitenciar românesc și reprezentanți ai oficialităților locale.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii