Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Tineri vulnerabili accesând și susținând trainingul vocațional și ucenicia

Administrația Națională a Penitenciarelor implementează, în calitate de partener, Proiectul „Tineri vulnerabili accesând și susținând trainingul vocațional și ucenicia”, finanțat în cadrul programului Erasmus+ 2015, Key Action 2 Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, Parteneriat strategic pentru educație și instruire vocațională. Aplicantul proiectului este Universitatea din Birmingham, iar parteneriatul include următoarele organizații: Amical Ltd. şi Avidity Training Limited (Marea Britanie), Die Berater (Austria), Lamoro (Italia), Asociația Organizațiilor din Varna pentru prevenirea consumului de droguri (Bulgaria), Administrația Națională a Penitenciarelor și Centrul pentru Promovarea Învățării Permanente (România). Obiectivul general constă în oferirea de resurse, atât pentru actualii furnizori de educație și instruire vocațională, cât și pentru angajatorii care sunt interesați să implementeze stagii de ucenicie și diferite alte forme de instruire destinate categoriilor vulnerabile de tineri.
În primul trimestru al anului 2018, s-a finalizat pachetul de lucru O 3. „Rapoarte cu privire la schimbul de bune practici în cadrul vizitelor”. Conform planului de implementare al proiectului, a fost elaborat un Raport rezumat al celor trei vizite de lucru întreprinse de către partenerii din proiect, relevante din perspectiva schimbului de experiență și care au oferit contextul favorabil analizării oportunităților de transpunere, în practicile naționale, a unor modele de bună practică identificate la nivel european.
Vizitele au avut loc în Marea Britanie, România și Austria – câte o vizită corespunzător fiecărui an de implementare al proiectului – și s-au derulat în locația unor instituții specializate în acordarea de servicii tinerilor aparținând categoriilor vulnerabile, în vederea creșterii șanselor acestora de a accede pe piața muncii și de a-și asuma un rol activ și responsabil în societate.

Pentru detalii și informații suplimentare, vă invităm să accesați și site-ul proiectului – www.positivepartnerships.eu.

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii