Astăzi 22-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Suntem responsabili! Promovăm un mediu sănătos!

Dacă nu putem indica societății o viziune unitară asupra mediului carceral, stăruim în eforturile de a îmbunătăți prezentul prin fapte care să aducă o schimbare acolo unde mocnește neîncrederea. Și cum timpul a dovedit că și un simplu cuvânt poate schimba destine, persoanele private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Oradea au trecut la fapte, promovând protecția mediului înconjurător și ideea că omul, într-adevăr, sfințește locul…și ce bucurie atunci când locul strălucește!

În acest sens, sâmbătă, 23 septembrie 2017, Penitenciarul Oradea a promovat proiectul intitulat „Ziua Mondială a Curățeniei”, în cadrul căruia, o echipă multidisciplinară, formată din personalul care activează în domeniile reintegrare socială, operativ, medical și logistică, a conceput o listă cu sarcini și atribuții pentru deținuții implicați în activitatea de curățenie și dezinfecție.

Punând mână de la mână, simbolistica acestei zile a devenit un eveniment în sine. Promovarea unui mediu curat și sănătos în rândul persoanelor private de libertate nu aduce doar un plus estetic la nivelul penitenciarului, dar induce și ideea de sprijin reciproc, colaborare, conștientizare și formare a unor deprinderi atât de necesare în viața cotidiană.

         Astfel de activități se derulează constant la nivelul unităților penitenciare, autogospodărirea fiind parte integrantă a procesului de responsabilizare și consolidare a eforturilor comune, atât pe plan intern, cât și extins, în campanii de protejare a mediului înconjurător.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii