Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020 – 2024

Întâlnire de lucru pentru diseminarea problematicii reinserţiei sociale a persoanelor private de libertate și Promovarea Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020 – 2024

 

În aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 430/2020 pentru aprobarea Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020 – 2021, asumată la nivel național, în data de 09 septembrie 2021, la inițiativa Penitenciarului Iași, a avut loc în Sala Galbenă din cadrul Prefecturii Iaşi, o întâlnire locală, în colaborare cu reprezentanți ai instituțiilor publice locale, și ONG-uri locale implicate în implementarea Strategiei, precum și reprezentanți au unor culte religioase, parteneri constanți ai Penitenciarului Iași,  sub forma unor schimburi de experiență.

Tematica întâlnirii a urmărit promovarea modelelor de bună practică, precum și a activităților prevăzute în exercițiul strategic 2021 – 2024, dar și facilitarea colaborării interinstituționale în vederea realizării unor activități comune.

Prin desfășurarea acestui eveniment, pe lângă cunoașterea și diseminarea activităților cuprinse în Planul național de implementare a H.G. nr. 430/2020, s-a urmărit și atingerea următoarelor obiective majore, de impact în sprijinirea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Iași, precum: identificarea şi implicarea, în cadrul întâlnirii locale, organizate în parteneriat, a unor parteneri sociali, ce pot fi angrenați în asistarea persoanelor aflate în detenţie, dar și după liberarea acestora, identificarea și promovarea unor exemple de bună practică derulate la nivel local ce presupun colaborare interinstituțională în gestionarea cazurilor persoanelor care părăsesc sistemul penitenciar, și nu în ultimul rând, sensibilizarea comunităților locale, cu privire la importanța și necesitatea implicării acesteia atât în prevenirea infracționalității, cât şi în acordarea de servicii cu efect în reducerea riscului de recidivă, care au un rol important în furnizarea serviciilor de asistență socială postdetenție.

Organizarea acestei întâlniri s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare fizică și protecție individuală împotriva răspândirii SARS-CoV-2.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii