Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Sportul educă și creează caractere!

Ziua de marți, 26 septembrie 2017, a schițat un nou traiect pe harta șanselor la care aspiră minorii și tinerii custodiați în unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor. Astfel, intenția unei frumoase colaborări s-a materializat, la sediul instituției, intr-o primă întâlnire menită să deschidă calea Asociației Gladiator către mediul carceral.

Înființată la inițiativa lui Szobi CSEH și preluată de fiul său, Arpad CSEH, Asociația promovează sprijinirea copiilor fără posibilități materiale, prin implementarea unui proiect  destinat instruirii, educării și antrenării copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 20 de ani, prin activități sportive și recreative care au ca scop prevenirea și combaterea delicvenței juvenile.

Colaborarea susține demersurile instituționale specifice și promovează importanța intervenției externe în procesul de reintegrare socială a persoanelor custodiate, activitatea de recuperare socială și morală a minorilor și tinerilor urmărind reducerea vulnerabilităților și prevenirea recidivei. Printre potențialii beneficiari ai activităților recreative și sportive organizate de Asociația Gladiator se numără: Centrul Educativ Buziaș, Centrul Educativ Târgu Ocna, Centrul de Detenție Tichilești, Centrul de Detenție Craiova, Penitenciarul București-Rahova și Penitenciarul București-Jilava.

Moștenirea unui gând nobil și transpunerea lui în sprijinul unei categorii penale speciale vine în continuarea unor rezultate anterioare pozitive, confirmând teoria conform căreia sportul educă și creează caractere. Aceste rezultate au fost evidențiate în cadrul întâlnirii la care au participat doamna comisar șef de penitenciare Ioana Mihaela MORAR – director general adjunct, responsabilul Compartimentului Persoane Vulnerabile din cadrul Direcției Reintegrare Socială și domnul Arpad CSEH, prefigurându-se o colaborare benefică pe termen lung, cu efecte și dincolo de cadrul instituțional.

 

Mai multe detalii puteți afla accesând site-ul http://asociatiagladiator.ro/

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii