Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

SK.IN – Skills for inclusion

Penitenciarul Satu Mare a participat, în calitate de partener, în cadrul proiectului „SK.IN – Skills for inclusion” finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + (Parteneriate strategice Cooperare pentru inovaţie şi schimb de bune practici).
Proiectul a fost implementat de organizaţia Agrado din Italia, având ca parteneri Asociațiile Ha Moment din Portugalia, Badgecraft din Lituania, Dimitra din Grecia, și Penitenciarul Satu Mare din România.
Obiectivul proiectului a urmărit dezvoltarea abilităţilor de bază şi a competenţelor cheie pentru instruirea adulţilor, prin implicarea educatorilor şi a cursanţilor adulţi.
Penitenciarul Satu Mare a avut ca target includerea, în 6 workshop-uri, a 20 de deținuți cu vârsta peste 21 de ani. Pe perioada celor 18 luni în care proiectul s-a derulat, la nivelul Penitenciarului Satu Mare au fost incluse 102 persoane private de libertate. De asemenea, metodele de lucru învățate la cursul din Italia au fost aplicate și în cadrul programelor standard elaborate de Administrația Națională a Penitenciarelor. Echipa reprezentanților Penitenciarului Satu Mare a reușit să stârnească interesul și curiozitatea reprezentanților organizațiilor partenere pentru munca derulată cu persoanele private de libertate.
Pe durata proiectului au fost organizate 3 întâlniri transnaţionale (Portugalia, România şi Grecia), în cadrul cărora s-au desfășurat mai multe grupuri de lucru şi un curs de instruire a participanților în vederea dezvoltării abilităților de lucru cu persoanele aparținând grupurilor cu risc de excluziune socială, în Italia.
Participarea în cadrul acestui proiect a permis stabilirea unei reţele între specialişti din ţări europene care lucrează cu persoane cu risc de excluziune socială, în vederea unor viitoare colaborări inter-instituţionale, constituind punctul de plecare în dezvoltarea altor proiecte cu finanţare europeană, în parteneriat transnaţional.
Proiectul SK.IN a fost desemnat de către European Association for the Education of Adults, din Bruxelles, câștigător al premiului Grundtvig din Europa. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc in acest an în data de 27.06.2018, în Talin, Estonia.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii