Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Simpozionul „Liter-Art”, ediția a V-a, un proiect pentru inimă, minte și literatură

Arta, indiferent de forma de manifestare, oferă deținuților oportunități unice pentru a înțelege lumea și propria persoană, de a crea o identitate culturală proprie. Aflat la cea de-a V-a ediție, Simpozionul de creație literară și grafică de carte „Liter-Art”, organizat de structura de reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, a reunit, timp de 5 zile, între 15 și 19 iulie, persoane din medii diferite: 11 deținuți, 5 funcționari publici cu statut special ,dar și 6 artiști consacrați din comunitatea locală, dintre care 3 sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, grație parteneriatului cu Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud.
Activitățile de creație au fost stimulate prin exerciții individuale sau de grup, audiții muzicale (minirecital de chitară) și vizionarea unor fotografii și materiale filmate realizate la edițiile anterioare ale proiectului „Liter-Art”. S-au realizat peste 200 de lucrări de poezie, grafică sau proză scurtă care, în următoarea perioadă, vor fi selectate în vederea tehnoredactării și editării unui volum, pentru tipărirea căruia se vor atrage resurse din comunitate. Pentru deținuții participanți, continuitatea proiectului va fi asigurată prin organizarea săptămânală a unui cerc de creație literară, care va fi mediat de specialiștii sectorului reintegrare socială și, periodic, de reprezentanți ai partenerului.

Simpozionul „Liter-Art” vine în completarea altor demersuri cu caracter artistic adresate deținuților, pe care Penitenciarul Aiud le-a organizat consecvent principiului potrivit căruia arta are o funcție socială semnificativă.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii