Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

SIMPOZIONUL DE TEOLOGIE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ ÎN MEDIUL PENITENCIAR

În data de 27 noiembrie 2019, a avut loc SIMPOZIONUL DE TEOLOGIE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ ÎN MEDIUL PENITENCIAR, eveniment organizat de conducerea Penitenciarului Bistrița în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, respectiv Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Au fost invitați ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,  reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, Conf. univ. dr. Sorina Poledna, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, dar și oficialități locale.

Scopul evenimentului a fosta acela de a reuni specialiști în teologie și asistență socială din sistemul penitenciar, precum și personalități din mediul universitar și de pe plan local, în vederea consolidării conexiunilor dintre biserică și asistența socială, evidențiind legătura dintre aspectele teoretice și  abordarea în practică a asistenței moral-religioase și sociale a persoanelor privative de libertate.

Simpozionul a fost structurat pe sesiuni plenare, workshopuri și masă rotundă. De asemenea, a fost organizată o expoziție cu fișe matricole ale foștilor deținuți politici din județul Bistrița-Năsăud.

Activitățile din cadrul evenimentului s-au încheiat cu o vizită în Penitenciarul Bistrița.

La eveniment au fost prezenți participanți din toată țara, din toate categoriile profesionale, iar feedback-ul primit la finalul activităților a fost unul pozitiv.

Prin intermediul activităților desfășurate în cadrul evenimentului, profesia lucrătorului de penitenciare a fost valorizată și văzută dintr-o altă perspectivă de către profesioniștii din societatea civilă.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii