Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Și noi așteptăm Crăciunul!

În preajma acelei perioade din an în care ne manifestăm dorința de a fi mai buni, de a promova valorile creștine și de a șterge, parcă cu buretele, orice urmă de rău sau obscur, angajații Sectorului Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Rahova au organizat Festivalul Național Interpenitenciar „Vin Sărbătorile!”, ediția a II-a.

La această activitate au participat, pe lângă persoane custodiate de unitatea gazdă, și deținuți din penitenciarele Ploiești, Penitenciarul-Târgșorul Nou, București-Jilava, Mioveni,Târgu Jiu, Mărgineni și Penitenciarul-Spital București-Jilava.
Cele peste 100 de persoane private de libertate prezente la eveniment, în calitate de protagonişti sau spectatori, s-au implicat cu emoţie şi bucurie în prezentarea momentelor muzicale, artistice, a scenetelor, a obiceiurilor si tradițiilor de sărbători, precum și în realizarea expoziției de obiecte decorative.
Suntem convinşi de faptul că şi în penitenciar sărbătorile creştine de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă, Crăciunul fiind o zi a bucuriei şi veseliei. În cazul persoanelor private de libertate, lipsa familiei este acut resimţită, motiv pentru care efortul personalului specializat de la nivelul unităţilor de detenţie se îndreaptă către readucerea speranţei şi continuarea seriei activităţilor de promovare a tradiţiilor româneşti şi a obiceiurilor de iarnă.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii