Astăzi 26-03-2025 sunt: 24544 persoane private de libertate

Sfințirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Ignatie Teoforul” a Penitenciarului Deva

În data de 26 septembrie 2024, a avut loc sfințirea bisericii de lemn „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Ignatie Teoforul” a Penitenciarului Deva, în prezența domnului director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, a domnului comisar șef de poliție penitenciară Florin Aurel Berar, directorul unității, precum și a mai  multor angajați și invitați. Tot cu această ocazie, a fost sfințită și pictura capelei aflate în interiorul spațiului de deținere.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și de Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, episcop-vicar al aceleiași episcopii, asistați de un sobor de preoți capelani din sistemul penitenciar, precum și de preoți din comunitate.

Sfințirea bisericii este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei comunități parohiale, întrucât biserica este o poartă către Dumnezeu, iar credincioșii primesc astfel ocazia de a se apropia în mod nemijlocit de universul spiritual care conduce către El. Urmând reguli specifice distincte, față de regulile pe care le urmează credincioșii în libertate, deținuții din unitățile penitenciare formează și ei o comunitate religioasă. Astfel, sfințirea bisericii Penitenciarului Deva a constituit o mare bucurie atât pentru cei care își desfășoară activitatea profesională aici, precum și pentru deținuții custodiați. Acest eveniment a însemnat  încununarea eforturilor susținute pe parcursul a aproape 14 ani de preoții capelani care au deservit unitatea, precum și de întregul colectiv profesional, care a dorit să aibă în cadrul unității un loc de rugăciune și de reculegere. De asemenea, biserica nou-sfințită va fi și locul în care deținuții custodiați la nivelul unității vor primi asistență moral-religioasă și îndrumare spirituală, în condiții asemănătoare celor din comunitate, vor putea să mediteze la traseul vieții lor și să se străduiască, asistați de preotul capelan, să redevină membri deplini ai comunității, printr-o apropiere cât mai mare de Dumnezeu și de valorile morale.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii