Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Sfârșit de an școlar

Marți, 11 iunie a.c., Penitenciarul Oradea a  găzduit festivitatea de încheiere a anului şcolar 2018 – 2019, pentru persoanele custodiate care au urmat cursurile şcolare.
La festivitatea de premiere au participat domnul comisar șef de penitenciare Lucian Valer ȚÎRȚIU – directorul unității, doamna comisar de penitenciare Laura ORPIȘ – Director adjunct reintegrare socială, doamna prof. Lucia VARGA – director al Liceului Tehnologic Special nr. 1 Oradea, cadre didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Orizont”, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul penitenciarului, împreună cu specialiști din cadrul Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.
În urma rezultatelor obţinute în anul şcolar 2018 – 2019, au promovat 11 deținuți din cadrul ciclului primar, 12 deținuți din ciclul gimnazial, iar la nivel liceal, 6 deținuți au promovat clasa a IX-a și 5 deținuți, clasa a XI-a.
Tuturor celor care au promovat anul şcolar li s-au înmânat diplome și cărți, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură, alături de îndemnul de a continua demersul educativ, ca modalitate de modelare pozitivă a personalității, de integrare socială și profesională ulterioară punerii în libertate.
De asemenea, deținuții cuprinși în cursurile de școlarizare au prezentat un program artistic, care a cuprins recitare de poezii, interpretare de cântece populare şi patriotice.

Cursurile de şcolarizare derulate în unitățile de detenție urmăresc evidenţierea scopului prioritar al instituţiei penitenciare, care, pe lângă cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, își propune să faciliteze reintegrarea socială a persoanelor care au fost în detenție.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii