Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Semnarea unei declarații comune de cooperare cu reprezentanții sistemului corecțional din Canada

În luna iulie 2022, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Direcția Națională de Probațiune (DNP), împreună cu Serviciul Corecțional din Canada (SCC) au semnat o “Declarație comună de cooperare” care vizează schimbul de informații și transferul de expertiză și bune practici în domeniul corecțional.

Cele trei instituții vor putea dezbate și dezvolta politici și programe corecționale, instrumente de evaluare a infractorilor, guvernanța corporativă prin cercetarea, evaluarea și măsurarea performanțelor organizaționale, formarea și dezvoltarea resurselor umane, precum și teme de probațiune. Declarația a fost semnată pentru o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare, prin acordul scris al părților.

Documentul continuă colaborarea tripartită inițiată încă din anul 2016, când, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, a fost semnată prima declarație de acest fel, cu ocazia organizării conferinței anuale a Asociației Internaționale a Instituțiilor Corecționale și a Penitenciarelor (ICPA) la București.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii