Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Școala – principalul mijloc de păstrare a libertății sufletului…

în mediul oprimant

Luna noiembrie a debutat, pentru reprezentanții Penitenciarului Bacău, cu cea de-a IV-a Ediție a Simpozionului cu participare internațională „Școala – principalul mijloc de păstrare a libertății sufletului în mediul oprimant”, organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bacău, Colegiul Psihologilor din România, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, Asociația TART și Primăria Bacău.
Evenimentul a avut loc la sediul Universității „Vasile Alecsandri” și a reunit specialiști din domeniile educației, psihologiei și asistenței sociale – persoane direct implicate în lucrul cu persoane din mediul Penitenciar, dar și cadre didactice, studenți, masteranzi și alți reprezentanți interesați din comunitate.
În prima zi a Seminarului, ONG-urile și instituțiile din județul Bacău care activează în domeniul incluziunii sociale au prezentat modele de bună practică, activitate care s-a bucurat de o largă participare, fiind prezente 200 de persoane din diverse domenii de activitate. La workshop-ul privind educația au participat 108 cadre didactice din întreg județul Bacău.
De asemenea, în cadrul expoziției amenajate pe holul Universității, în prima zi a evenimentului, au fost prezenți 10 deținuți tineri, elevi în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 22 din Penitenciarul Bacău și 10 deținute femei, care au expus lucrări artistice.
În cea de-a doua zi, la atelierul de lucru destinat asistenței sociale au participat 84 de asistenți sociali, iar la workshop-ul privind asistența psihologică, 110 specialiști au asigurat prezența.
În urma desfășurării Simpozionului, au fost transmise spre publicare, în cadrul revistei redactate și editate cu ocazia acestui eveniment, 97 articole de specialitate.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii