Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Sărbătorile Pascale ajung și după gratii

Penitenciarele Ploiești, Giurgiu, București-Jilava și Timișoara sunt doar câteva dintre unitățile de detenție care au derulat, cu ocazia Sfintelor Sărbători, activități specifice Sărbătorilor Pascale. Astfel, în data de 31.03.2018, în cadrul spectacolului caritabil „De paște suntem CIREȘARI”, organizat de Info Ploiești City și DJ Kabal, în colaborare cu Centrul de Primire în Regim de Urgență Cireșarii, cu sprijinul Consiliului Județean Prahova, au fost prezentate lucrări de pictură realizate de către un deținut custodiat de  Penitenciarul Ploiești. De asemenea, în data de 04.04.2018, 13 persoane private de libertate au prezentat un program cultural artistic de cântece de muzică populară, dedicat Sărbătorilor Pascale, la Organizația Umanitară Concordia Ploiești.

Serviciul  de Asistență Psihosocială din Penitenciarul Giurgiu a organizat, în data de 04.04.2018, în cadrul programului “O zi cu tata”, o activitate în comunitate intitulată „De Paște cu tata”,  la „Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul”, din localitatea Slobozia, județul Giurgiu. Această activitate a reunit 10 deținuți cu familiile acestora, reprezentantul Asociației Bărbaților Creștini, implicat în derularea programului, și reprezentanți ai Sectorului Reintegrare Socială. Activitatea a avut un impact pozitiv atât asupra copiilor, cât și asupra deținuților care au avut ocazia să participe alături de familie la slujbele specifice acestei perioade.

De asemenea, în data de 4 aprilie 2018, la Penitenciarul București Jilava a avut loc un spectacol de teatru, în colaborare cu Asociația “Atelierul Magdei”,  pentru 24 de copii care, împreună cu părinții lor (15 deținuți), au petrecut timp de două ore cântând, dansând și  jucându-se. Picturile pe față au făcut deliciul copiilor, unii dintre aceștia aflându-se pentru prima oară în această ipostază. Totodată, în data de 5 aprilie 2018, 12 deținuți și copiii acestora au participat la ecologizarea Parcului Carol din București.

La Centrul de Detenție Tichilești au avut loc activități de informare privind semnificația Sărbătorilor Pascale, de pavoazare şi curăţenie a locului de deţinere, activități moral-religioase oficiate de preotul unităţii și de realizare a unor obiecte specifice, confecționate de persoanele internate, în cadrul atelierelor ocupaționale (ouă decorate, iepurași, felicitări, tablouri cu temă pascală), dar  și difuzarea de filme artistice sau documentare.

La Penitenciarul Timișoara, în data de 03.04.2018, a avut loc un spectacol artistic cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale. În noaptea de Înviere, preotul desemnat de Mitropolia Banatului a oficiat Slujba specifică (60 de deținuți participanți), iar, în data de 09.04.2018, alte 14 persoane custodiate au ieșit în comunitate, la Biserica Baptistă Betel Timișoara.

 

 

 

 

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii