Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, prilejul unor vizite liturgice

Încercând să pună frumusețea și folosul sărbătorilor în slujba sufletelor celor care poate au uitat să le poarte de grijă, membrii Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Vaslui au organizat o vizită la Mănăstirea Florești, înaintea marii sărbători creștine, Adormirea Maicii Domnului.
După popasuri făcute la mănăstirile Moreni și Bujoreni, a venit rândul Mănăstirii Florești, lăcaș de cult înfiinţat în anul 1590 de către vornicul Ţării de Sus, Cârstea Ghenovici, şi jupâneasa sa, Anghelina, fiind singura mănăstire ortodoxă construită în stil neogotic.

Astăzi, acolo, părintele Iezechiel Ariton, împreună cu maicile care fac ca întregul tablou să arate ca un colț rupt din Rai, întâmpină grupurile de deținuți de la Penitenciarul Vaslui la fel ca pe orice alt creștin venit să se reculeagă.

Vizita la una dintre cele mai frumoase mănăstiri din zonă, locaș al cărui paraclis își are hramul de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, și participarea la rânduielile bisericii, vin în întâmpinarea nevoilor moral religioase ale celor 16 deținuți participanți. În același timp, se dorește dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate.
Actualul grup de participanți a fost primul care a avut ocazia să viziteze și secția de istorie și artă religioasă „Episcop Iacov Antonovici” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, deschisă în cadrul complexului mănăstiresc și inaugurată în luna iulie a acestui an.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii