Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

S.A.S.S. Iași nu se dezminte!

Ziua națională a României nu se cinstește doar prin cuvinte, ci mai ales prin fapte, adevărată modalitate de reflectare a spiritului patriotic. Și cum faptele bune nu reușesc întotdeauna să răzbată în tumultul cotidian, e de datoria noastră să aruncăm o rază de lumină asupra lor!

Structura Asociată pentru Măsuri de Securitate Specială din cadrul Penitenciarului Iași nu se dezminte nici în acest an, continuă o tradiție care a născut legături de suflet și care trece dincolo de pragul formalității și al imaginii.

Ritmul de fanfară, solemnitatea imnului național, comemorarea eroilor patriei și pașii sacadați care au învăluit străzile orașului simbol al Moldovei, într-o zi de mare sărbătoare, au fost doar o primă secvență în filmul solidarității și al calității umane care se ascunde în spatele uniformelor impunătoare.

Membrii S.A.S.S. Iași, coordonați de către domnul comisar șef de penitenciare Marius ROMAN, au modelat zâmbete și speranță pe chipurile copiilor internați în secția de oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, nu doar prin pachetele oferite (fructe, dulciuri, jucării, produse de igienă), dar mai ales prin transpunerea ideii de „erou” în realitate. Produsele oferite au fost achiziționate prin utilizarea tichetelor primite de colegi în urma donării de sânge, dar și prin contribuții individuale constând în bani sau jucării.

Astfel de acțiuni sunt derulate frecvent de către angajații sistemului penitenciar, fie organizat, fie pe cont propriu, și promovează valori atât de dragi sufletului românesc, bunătate, empatie și credință!

 

Felicitări!

Va urma…

 

Photo credit: Laurențiu Ștefan
← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii