Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

România – Republica Moldova: Cooperare

În perioada 27-28 martie a.c., o delegație din cadrul Penitenciarului Iaşi va efectua vizită oficială de lucru în cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova, activitate ce se va desfășura în baza Protocolului de cooperare încheiat în data de 01.06.2010, între Administrația Națională a Penitenciarelor și Departamentul Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova. În cadrul vizitei se vor dezbate aspecte referitoare la acordarea de asistență mutuală în domenii ce vizează detenția persoanelor și activitatea specifică sistemului penitenciar.
În cadrul întâlnirii dintre oficialii celor două instituții se va semna Declarația de cooperare între Penitenciarul Iași și Penitenciarul nr. 11 Bălți din Republica Moldova, cu scopul extinderii cooperării între cele două sisteme penitenciare, în vederea asigurării executării pedepselor conform normelor internaționale, consolidării cooperării ca mecanism pentru relații reciproce și pentru întărirea relațiilor între angajații celor două sisteme penitenciare.
Importanța semnării Declarației de cooperare capătă mai multă semnificație pentru cele două instituții penitenciare, în contextul în care zilele acestea, Republica Moldova organizează ample manifestaţii dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Avem convingerea că schimbul de experiență, realizarea unor acțiuni comune, sprijinul reciproc și dezvoltarea de proiecte prin accesare de fonduri sunt modalitățile cele mai adecvate pentru îndeplinirea obiectivelor, iar o astfel de colaborare va facilita respectarea și promovarea standardelor europene în domeniu.

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii